Hari Keluarga yg tragis,,,,:)

28/3/2010..ari ahad...SUNGAI GABAI

huhuhu,,,mmg sronok klu dgr cite buat fmily day ,,,tp dalam kegembiraan 2 terselit penuh ranjau ,,hihi..

kul 7.45 pg budk2 yg telah diaturkan tuk naik van,iaitu ak, milah, nana, gee, shasha, k,zima, linda, huda, mail n fer telah selamat naik van n kitorg kumpulan yg 1st bertolak, kami bertolak awal bukn saje2 tp de misinye iaitu tuk cop tempat ,,,kwan2 lain gerak jam 9...pkcik driver van kami ialam pkcik FER,,huhu,,



vrom,,,vrom,,,,vrommm,,punye la suke kami naik van ,,walaupun buruk ok la boleh naik ,,hihi,,naik van, bace doa n mulakan perjalanan,,, syok2 naik van ,,mkn jajan,, sembang2 ,,de yg wt lawak, drif ngn pkcik bus n mcm2 lg ,, ,



punye la bhgia kami naik van ,,,tiba2,,,,,jeng4,,,,,,

huda: mail!!! api,api,api ,,,,,


de api ,,punye la ak duk blakang x dgo pun huda ckp cm 2 ,,,huhu
fer bhnti kt tepi jalan ,,n kami sume turun ,,org turun ak turun gk ,,ingtkn de ular kt dalam van 2 ,,sbb semak samun sangt ,,upanya de api dalam van ,,
klu korg kt dalam van 2 n ak org yg paling last (cuba anda byg kn ) ,,takutnye ak hanya Allah saje yg tahu,,

pbila nmpk api , pe lagi cri air la ,,,lpas je tuangkan air ,,,asap dh memenuhi van ,,ak lak yg tadi kuo dgn tergesa2 lupa lak nk capai beg ,,ak masuk la balik dalam keadaan van yg penuh ngn asap ,,naik lemas ak ,,,alhamdulillah umo masih pnjng ,,ALLAH masih syg ak,,

kejadian 2 berlaku kt batu 14..kitorg duk lepak2 kt c2 smntara menunggu tuan van sampai ,,makn aiskrim abg mail blanje ,,de yg main kucing n cm2 ada,,huhu


tempat kitorg tunggu pertolongan ,,huhu

ntah bape lame ,,smpai la akk 2 ,,dtg amik fer n mail ,,milah pun terpaksa balik sbb dgr kate mail x leh drive sorg2 sbb die de masalah...so milah balik gk ,,,,tinggalla kami ber 8 kt c2,,van pun dh de org mai tarik,,,

time 2 kawan2 yg lain x tau la da smpai kt mane ,,sesat kemana x tau la ,,x sampai2. punye la lama kami tunggu ..sume da boring ,tmbah lak panas, nk tido pun de.,,lebih kurg 2 jam kitorg tersadai d tepi jalan 2 ,,,,xde pun yg nk tumpngkan kami ,,,huhu,,klu de org yg nk bg tumpng pun kitorg x naiknye,,hihi

pastu sampai la 2 buah kete ,,kete mail n fer,,so kami naik n g to destinasi,,,,,vrommmmmmmmmmmmm,,,smpai la se sungai GABAI,,,,punye la ramai org ,,sampai pening ak tgk ,,kami nk buat BBQ 2 kt tmpat paling tinggi ,,da la ak ni gemuk nk naik tangga yg beratus2 2,,fuh cabut kaki ,,,terpaksa la ak pnjant ,,klu x kena tinggl la ,,

x berkenan tul ak tgk ank melayu yg p c2 ,, langsung x de adab sopan ,,pompuannye ngn sluo pendek ,,rambut calour,, laki mmg la setia ngn sluo pendek die ,couple2 yg dh hilang rasa malunya pada manusia lain ,,, p'cmpur yg hebat antara laki n pompuan ,,,eeee ,,stress2,,,klu ayah ak thu ak p tmpat cm 2 ,,mau mati ak d pncung ,,bukn pe ,,sbb 6t klu turun bala, ngn ak skali kena (kn ustaz dh ajar ,,betul x kwn2)..hihi

sampai atas ,,rehat jap...koyok kulit jagung, kwn2 de wt bara tuk BBQ, n cam2 lg ,,,kul 1,45 ak ngn shasha n linda turun surau tuk solt ,,bukn ak x nk solat kt atas tp ak de alasan lain ,,huhu..so ak turun la tuk solt ,,ak bwk telekung kt tangan ,,ramai gk yg tgk telekung ak 2 ,,x tau la berminat ngn telekung ak atau pe kan ,,,2 pun ak rase 1 dakwah kepada sape2 yg phm la,,,turun ok je ,,,nk naik plk ,,cm nk mati ,,tinggi nye ,,,smpi2 kt atas, bnyk da aym yg msk ,,maaf kwn2 x smpai nk join bkar sbb perjalanan turun n naik amikm masa yg lama ,,huhuhu,,,

lpas siap mkn ,,bergambar n terjun dalam air ,,,,de sukaneka,,,cri gula2 dalm tepung ,,,TEPUNG ,,korg mesti tau kn tepung 2 bukn shja tuk permainan 2 ,, diorg leh plk main lempar2 kt org ,,eeee ,,,stress kena tepung ,,hbis tudng ak,,,
"ustaz yg thiqaf pun nk join gk ke lempar tepung kt org "...

kul 5.30 siap sume ,,berkemas turun ,,mndi n solat ,,,,,siap sume kami berangkat balik ke UKM,,smpai da nk kul 8,,,ish2 lagho2,,,
dsebabkan kereta yg kami sewa tul hbis tempoh kul 12 ,, driver buat cdgan mlm 2 g dinner,,lpas isya',, kami 2 kete g dinner,,beli kfc kt alaman n mkn kt datran putrajaya ,,,kul 11 kitorg blah,,balik tido,,,,,alhamdulillah selesai sudah hidup ak tuk semalam,,,tq kepada penganjur n kwn2 yg turut memeriahkan majlis ,,kepada sesiapa yg de terguris hati ngn kata2 ak ,,mintak maaf bnyk2,,

yg paling penting pg tadi ak leh bgun awl tuk solat subuh ..alhamdulillah ..bimbg gk letih2 x terbangun subuh ,,,..

pic ak x leh upload lg ,,sbb usb camera ak de kt umah ,,,huhu,,,time kasih kpada sape2 yg bace ,,huhu,,k daaa..smbung wt tesis lak ,,

-pengajalaman+pengajaran= kenangan-

sedih gile ......

byagkan ak ngn k.ayu p mandi x bwk kunci bilik ..dh le k,long balik kg ,,,

adoi ..ak pun satu lupa gk nk bwk kunci ,,,

siap2 mndi kitorg bjemur kt luo bilk,,sbb nk masuk x leh ,,

1st cri felo , felo lk x buka pintu,

kitorg turun n mintak pertolongn org yg teror pecah pintu ngn kad, tp malang ,,

pintu bilik kitorg konkrit tol x nk terbukak,,

de adik 2 hulurkan pertolongan bg guna hp tuk tepon felo ,,tp hampa ,,x angkat,,

tq kpada yg tolong ak ,,n yg tolong tgk skali ,,hihi

lpas dh lengoh buat sume x leh ,,ak n k,ayu naik skali lg ke bilik felo,,

ktuk2 x buka jgk ,,,p yg bilik lain lak ,,ktuk3 ,,alhamdulillah de org ,,,

lega rasa hati ,,baru le kami leh masuk bilik ,,tq felo 12-402..

jasamu d kenang ,,hihi..

- + x kira2 1 jam lebih kami brade kt luo bilik ,,hahaha,,pdam muka ak ,,

lpas ni insyaAllah ak x lupa lg tuk bwk kunci ,,pengajalaman+pengajaran= kenangan

-kenangan manis pesta buku antarabangsa 2010-

bestnye semalam tanggal 25.3.2010,,, ak, k,longku, kawanku gee n kak ayu p serang PWTC....huhuhu

habis duit kitorg beli buku ,,,maklumlah banyk buku yg de potongan ,,,so pe lg ,,kami x lepas kan peluang tuk borong banyak2...

kami p gerai PTS, GALERI ILMU, ALAF 21, KARANGKRAF dan banyk lg ,,huhuh,,
kepada sesiapa yg blom lg p , p la skrg ,,smtara masa masih ada ,,hihihi

kitorg bertolak kul 12.30 ngn menaiki train yg tmbgnye 7.60 p n balik dari UKm ke putra...kami sampai cne zohor ,,solat kt terminal ,makn baru la p serbu PWTC,,,,.

sampai2 je kt cne org x bape ramai ,,best sket ,,,dalam perjalanan mencari gerai buku, kami d tahan oleh lingu fhone (x tau la betul ke x ak eja),, bnci tul la kena dgaq pe yg depa nk cita ,,,bengang sangt waktu 2 ,,kami ber 3 kena tahan n gee sorg je yg terlepas ,,,main pksa2 lak suh org beli ,,ikut orang la ,,,
*kt depan org 2 ak takut nk protes ,,so kt cni je la ak leh lepaskan perasaan pun ,,,huhu..korang klu jenis yg satu kepala ngn ak , hati2 tau ,,hihi..

lpas setengan jam baru la kami dilepaskan dr genggaman mereka ,,kami pun p la ziarah sume gerai yg de kt c2 ,,,

da la thun ni lain dr tahun lepas ,,kena pusing jauhhhhh sgt ,,,nasib baik de red karpet,,klu x malas da nk jalan ,,wakaka

ni je la hasil yg ak ngn ka,long ku beli ,,x lupa jgk ak belikan hadiah tuk bfday kawan ku ada(24.3) n gee(27.3)...buku je la ye kwanku syg ,,hehe..







ni je yg ak punye ,,yg lain 2 buku k,long punye ,,huhu


karipap cinta ,,huhu



kul 5.50 kamu dah mula berehat kt meja makn kt restorn kt c2 ,,brehat je ,x mkn ,,sbb mahal,,kul 6 kitorg gerak ke surau terminal,,,

almaklumlah kitorg ni org x besa lalu bangunan parking kreta kt terminal 2 , leh plak kami sesat nk cri pintu keluar ..hahaha..masa ni kami diketuai oleh k,ayu ,,die yg ketua cri pintu keluar n masuk sampai sesat2 kitorg ,haha,,pengalaman 2 ,,

lepas jp kt surau sblom solt n then lepas 2 kitorg pun balik la ngn komuter...smpai ukm sekitar jam 9 mlm ,,,huh,,lengoh kaki ,,,jaln banyok ngk ,,,haha

-DOAKAN KEJAYAAN KU -

Ari sabtu ni adalah hari yang mendebarkan ak,,,

ak x penh lg menghadiri xam mtesh ni ,,,

takut nye ak ,,harap kwan2 mendoakan kejayaan ak ek ,,,

dan ak doakan kwn2 pun berjaya buat yang terbaik,,,


n buat kwan2 PMFPI maaf banyk2 sebab x leh nk join dinner 2

sbb khamis mlm ak dah kena cau dari UKM,,huhuhu