kem bestari solat kali pertama d SKMB


inilah sedikit bingkisan perjalanan hidupku sebagai seorang pendidik..mudah2ah Allah mempermudahkan jalan kepadaku untuk mengajar erti kejayaan kepada anak didikku,,,aminn,,

KBS 1

syahmi sebagai imam

lihatlah gerak geri anak didikku





melentur buluh biarlah dari rebungnya






baru nk post bnde yg dh basi,,,maklumlah,,ak kn seorng yg malas,,,hoho


assalamualaikum pembuka bicara bagi tahun 2011

kecian bangat sama blog ak,,,dah lama ak menganak tirikan blog ak ni ,,,nasib baik die x cerai lagi ngn aku,,,maklumlah sibok sgt skrg ni n skrg ni lak ak x de sumber untuk dptkan secebit internet,,nk curi line jiran x pandai ,,hahaha..

lgpun skrg ni tyme cuti pnjang je ak diwajibkan diri yang lara ini mendaftarkan diri ke IPGKDRI bagi menghabiskan dip pendidikan ak d cane ,,,(sabarlahh wahai hati yek,,sthun sthgn je ,,t dah hbis kite enjoy) pujuk diri sendiri,,hahaha
ari ni ak dh kena msuk IPG ,,sedih siot,,,,,dh la dftar smpai jam 5 je ,,klu smpai kul 12 mlm ke ok sket ,,x lah ak sedih sgt nk tinggl kan teratak buruk fmily ak ni ,,,,,,k lah stkt ni je ,,,ak nk wt xsaiment lak ,,,bnyk lg x siap ,,,besa lah manusia yg x pernah nk rajin n x pernah sedo diri,,hahah,,,
bertaubat lah wahai ummu syafiqah,,,,,,,,:)

CINTA ILAHI ADALAH CINTA YANG HAKIKI

X LUPA JUGA AK NK WISH SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA SEMUA SAHABAT YANG AKAN N YG DAH MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN..
N MAAF KAN DAKU KERADA X DPT MENYEMPURNAKAN JEMPUTAN KAHWIN KALIAN ,,,
AK DOAKAN KALIAN BERBAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT,,,

BARAKALLAHUFIKUM

**************************************************

CINTA KAN BUNGA, BUNGA KAN LAYU

CINTA KAN MANUSIA, MANUSIA AKAN PERGI

CINTAKAN ALLAH & RASUL KEKAL SELAMANYA



malas,malas n malas,,

1:05 PM Posted by syafiqah 1 comments

assalamualikum wbt..


lamenye x update blog,rindunye,,,,,

dh bercucu cicit labah-labah yang wt sarang kt cni ,,hihi,,


ak lame x update bukn sbb bz pun,,cuma ak ni buat2 bz,,hihi


lgpun otak ak ni cm tepu j,e sejak duk melepak kat umah ,,x de ideal nk buat ,,,


raya haji pun ak x ingt nk post pic,,biar pun lmbt ak nk wish slamat hary raya aidiladha kt blog ak ni ,,cian die x merasa raya haji,,


nasib la dpt tuan yg malas cm ak ni ,,,


trima kasih yg x terhingga kepada insan2 yang x jemu memberi sokongan tuk ak update blog,,hihi,,tq dak comot,,hahaha

kueh kueh ,,mai beli,,2 singgit,2 singgit

2 singgit...2 singgit
(sory ,,cilok ayat mail upin ipin,,hihi)


ni semua hasil tangan manusia yang berada di teratak sitisaid huhu...org yang semestinya rajin sentiasa nk buah kueh diketuai oleh my mum n my sis n aku yang menjadi AJK,, n ak juga org yang paling malas,,,org marah baru lah muka ak de ,,hahaha ..klu x ak lari buat bnde lain ,,hahaha..(xleh wt jd bini tul la ak ni )


kueh2 ni kami amik resepi dri buku n cri kat enternet,,,maklumlah zaman skrg,,sume guna enternet,,so alang2 de enternet kt umah manfaatkanlah ,,betul x ,,:)

Antara kueh yang telah berjaya dicuba, dimasak, dibahagi2kan n dimakan



kueh cara berlauk


kueh cara bergula

karipap...
last,,dadih tuk bfday boy,,hihi



p/s:..semua pic yang dipaparkan adalah dituju khas kepada my sibling yang berada jauh diperantauan,,ang tengok je la ek ,,koi tukng mkn ,,hik3

Hepy Besday Part II

7:08 AM Posted by syafiqah 1 comments
Besday Boy

30.9 merupakan tarikh keramat bg adik ak yg sorg lagi ni ,,sbbnye 30.9 merupakan tarikah kelahirannya ke dunia ni ,,,,pape pun ak nk ucapkan selamat ari lahir Muaz,,semoga pnjang umo n demurahkan rezeki n berjaya di dunia n diakhirat..




inilah die putera yang dilahirkan pada 30.9.1994




oleh sebab adik ak ni boleh balik mggu ni, so mak ak plan nk g celebrate kt pantai tuk 2 org skali ,,tp xtau lg pantai mane yang sesuai,,,tp pantai yang akan kami pergi semestinya yang leh mandi,,sbb awal2 lg adik ammar ak dh pesan g pantai yang leh mandi,,,bukn ammar je nk main air,,ak pun nk main gk ,,hihi,,


gmbar pantai n makanan ak post balik pantai ptg karang ,,,





Hepy Besday part I

Birthday boy

Alhamdulillah bulan ni merupakan bulan kelahiran 2 jejaka hansome dalam umah ak ni ,,,sorg Abdullah Afif n Abdurrahman Arif... 2 orang adik ak ni lahir bulan yang sama tp tarikh n tahun lain2,,,abg 28.9(ari ni) n Muaz 30.9(lusa)


Ari ni plan nk wt kek coklat , koktil n pau tuk hantar kt adik ak,,,maklumlah budak skolah mane leh balik kn,,so sebagai fmily yang cakna kt ank die kih3,,perasan,,,,kami akan hantar sedikt makann tuk depa wt jamuan,,,hadiah x leh hnto kt cne ,,,letak kt umah je la wt suprise,,klu kamu mau tahu apakah die, balik le ..hihi...


Insyaallah ptg ni klu sume dh masak ak akn hnto kt IQT,,,sory la dik ye ,,permintaan kamu mlm td x dilayan...sebenonye mlm td tyme ak wish kt die, adik ak ni suh wt bihun kungfu tuk die n the geng ..tp ak , mak , k.na malas lak nk buat ,,lgpun depa pose ,,ak je raya ,,,hihi,,padam muka kamu dolah..nk mkn ,balik buat sendri la ye )


semoga adikku Abdullah Afif pnjang umo n dimurahkan rezeki,,,ko study elok2 dik ye ,,,,,

ni lah die jejaka yang lahir pada 28.9.1992,,hihi
-dh tua ang bro-

ari 2 x sempat nk masukkan kek yg kitorg bg kt bfday boy,,boleh la die mknan ngn geng2 die yang sentiasa menunggu maknan dripada kami,,hihi


Alhamdulillah, disamping bsday adik ak ari ni, ak pun dpt beraya sakan ,,sebab sume poseku udah beres,,,tiada hutang lg yang terkumpul ,,hihihi

IQT= Institut Quran Terengganu