juadah sepanjang RAMADHAN

sepanjang berpuasa,,,perbagai juadah yang telah parent ak sediakan tuk anak2 die mkn semasa berbuka pose,,,


sebenarnya kebanyakan dripada menu yang dihidangkan adalah dripada selera adik amar ak, dia ckp nk mkn ape, insyaallah kami akan cuba buat ..bukan ape,,sebab keciankn budk kecik 2 ,,,moga die seleralah berbuka dengan juadah yang dia inginkn ,,,


ni je juadah yang ak smpt amik ,,,,,huhuhu



budu jugk turut dihidangkan tyme berbuka ,,hihi





bubur lambuk khas dri bondaku vs ayam golek ganu ,,hihi





nasi lemak vs pencuci mulut ,,buah pulasan ,,knl x ??..:)


************************************************************************************

air coconut shake


air tebu..bestnye


air moka khas dri cef amar

*********************************************************************************


ikan siakap 3 rasa,,sedap beb..

ni lak ,,,sayur air labu air ,,hahaha,,


masak 3 rasa lagi,,cuma kali ni versi ikan bawal ,,hihi

asam pedas ikan merah ,,nyum3
bihun kungfu ......enak d makan begitu saja.....

sekian shaja pic yang ak amaik tyme berbuka Ramadhan yg bru lepas,,,hihi

smoga Allah panjangkan usia ku n ibubapaku agar dpt bertemu dengan Ramadhan yang akan datang..amin,,

pengalaman kerja yg x dapat dilupakan

ari ni baru ak de masa nk cite kt korang,,,huhu....ni adalah pekerjaan yg ak lakukan selepas ak tamat belajar n sebelom konvo ,,pekerjaan ni kire pekerjaan kedua yg ak lakukan ,,kerja pertama adalah lepak d UKM bersama my sis hihi,,2nd ak cri kejra n dpt kerja kt TASKA n TADIKA,,

ak pekerja sepenuh masa kt TASKA n setengah jam kt TADIKA,,,TASKA n TADIKA 2 adalah dibawah syarikat AL-HANNAH..kerja kt c2 ok je walaupun main ngn budk2 ,,,mula2 2 x berapa ngam la ,sebabnye ak ni dh lame x de adik kecik ,,hihi,,,tp ak bernasib baik sbb hanya jaga budk2 yg umo 4,5 n keatas,,alhamdulillah,,,


banyk sgt asam garam kerja kt c2,,pengalaman pahit cm hempedu n manis cm madu sume de,,,

selama sebulan 5 hari ak kerja akhirnya ak bhnti kt c2 n sebelom meninggalkan al HANNAH ak dh amik sberapa banyk pic untuk ak abadikan sebagai kenangan bersama ,,,hihi..







rindu lak kt budk2 ni

ahlan wasahlan ya RAMADHAN....




alhamdulillah...ak dh konvo..(*_*)

11:21 AM Posted by syafiqah 0 comments
Alhamdulillah,,,akhirnya ak konvo
sidang 5, 9.8.2010
konvokesyen ke 38

DECTAR,UKM

ni pic sekitar masjlis konvo ak semalam ari ni n sebelom ari konvo,,:),,,,layan..

with mum n dad


fmilyku yg sanggup turun padang ke majlis konvoku,,syukran jazilan,,,jasamu dikenang


with 2nd sis..jasamu dikenang

tyme ni amar sedih sebab nk beli ayam terbng,,hihi

with pemandu pelancong ,,haha,,tq k,ummu..jasamu dikenang
( dh x larat nk pegang bunga ,,bg org lain lak pegang,,,hihi)

cik na lg ,,:P


tq k.ayu bg present kt i ,,klu cmni i nk konvo lg la ,,hihi

with my mum

syukran kepada semua yg memeriahkan majlis konvoku kali ini ,,,
ramai org tanye ak ,,nk sambung Master @ nk keje ,,,,ak hanya senyum ,,,,,sbb rase cm dh malas nk study,,nk keje ,,tp keje sush nk dpt skrg ,,,so kesimpulannye>>>>>>>duk elax2 kt kg ,,:)


korang tau x masa time konvo semalam ramai yg berwajah baru ,,hampir2 x kenal pun de ,,,bukn pe sbb diorg ramai yg dh bekerja,,n duit lebih leh la beli make up ,,nasib baik ak ni jenis yg miskin ,,x yh membazir beli bnde alah 2 ,,lgpun ak mmg elegik ,,hahaha

tahniah buat semua kawan2 yg konvo,,,semoga ukhwah yg terbina tidak berakhir dicni sahaja



p/s: de org 2 kedekut bg bunga ,,,dh la bg sekuntum ,,, x dpt nk pegang lak 2 ,,,hahaha ..:P

musim buah d KG vs d UKM

11:13 AM Posted by syafiqah 2 comments
Alhamdulillah musim buah kt kg ak tahun ni mmg seronok ,,,boleh dikatakan semua pokok duku yg ditanam oleh org tua ku berbuah ,,,,tp duku je la ,,,rambutan lak sket je yg mengeluarkan hasil.tp banyk la jgk ,,,sbb leh bwk n sedekah kt saudara d KL( siapakah saudara yg tercalon itu)..hahaha..buah yg paling sdikit mengeluarkan hasil ialah pokok manggis ,,dh la peberet ak buah 2 ,,,sedih lak de sket je ,,sob.sob,sob

ni ak saje nk tanyangkan buah2 yang telah ak n my fmly bawak tuk warga Ukm makn,,klu de sape2 yg nk makn buah2an ni mai la raya 6t umah ak ,,kt2 la de lg saki baki ,,bukan x nk bg dtg time pose,,kt de yg terbuka pose je sbb terliur sgt tgk buah2an tempatan yg de kt umah ak 2 ,,,

jeng,,jeng..jeng ni lah buah2 nye














tp buah naga ni bukan dri ladang ak la ,,tp dr ladang org lain ,,hihi


P/s:free je ek ,,x kena cas pun ,,,,tp korg kena pnjat sendri la pokok duku tuk amik buah2 2,,hihi

keciannye die ...

11:08 AM Posted by syafiqah 0 comments


hmpir 2 bulan ak meganak tirikan blog ku ni ...labah2 pun dh lame balik kg ,,,sbb terlalu banyk sawang yg dh di buat, x de tempat lg yg leh die buat ,,hahaha...
insyaAllah mulai ari ni ak akan berazam x menganak tirikan lg blog ku ini ,,,,

ak ni dulu mmg la bz tp sekarg xde la bz sgt,,tp wat2 bz,,hihi,,