Hepy Besday part I

Birthday boy

Alhamdulillah bulan ni merupakan bulan kelahiran 2 jejaka hansome dalam umah ak ni ,,,sorg Abdullah Afif n Abdurrahman Arif... 2 orang adik ak ni lahir bulan yang sama tp tarikh n tahun lain2,,,abg 28.9(ari ni) n Muaz 30.9(lusa)


Ari ni plan nk wt kek coklat , koktil n pau tuk hantar kt adik ak,,,maklumlah budak skolah mane leh balik kn,,so sebagai fmily yang cakna kt ank die kih3,,perasan,,,,kami akan hantar sedikt makann tuk depa wt jamuan,,,hadiah x leh hnto kt cne ,,,letak kt umah je la wt suprise,,klu kamu mau tahu apakah die, balik le ..hihi...


Insyaallah ptg ni klu sume dh masak ak akn hnto kt IQT,,,sory la dik ye ,,permintaan kamu mlm td x dilayan...sebenonye mlm td tyme ak wish kt die, adik ak ni suh wt bihun kungfu tuk die n the geng ..tp ak , mak , k.na malas lak nk buat ,,lgpun depa pose ,,ak je raya ,,,hihi,,padam muka kamu dolah..nk mkn ,balik buat sendri la ye )


semoga adikku Abdullah Afif pnjang umo n dimurahkan rezeki,,,ko study elok2 dik ye ,,,,,

ni lah die jejaka yang lahir pada 28.9.1992,,hihi
-dh tua ang bro-

ari 2 x sempat nk masukkan kek yg kitorg bg kt bfday boy,,boleh la die mknan ngn geng2 die yang sentiasa menunggu maknan dripada kami,,hihi


Alhamdulillah, disamping bsday adik ak ari ni, ak pun dpt beraya sakan ,,sebab sume poseku udah beres,,,tiada hutang lg yang terkumpul ,,hihihi

IQT= Institut Quran Terengganu

horayyyy

hurayyy,,akhirnye ak berjaya wt signature kt post ak ,,,tq k.ummu sudi jd tutor gue,,hihi
harap2 sesiapa yang memandangnye x sakit mata n sakit aty,,hihi


raya ke 5 di pesisiran pantai kelulut,,

12:02 AM Posted by syafiqah 0 comments
Raya ke Lima


memandangkan x de tetamu yang tempah nk dtg umah ak tgh hari 2 n adik2 yang x lama lg akan p skolah,,,kami bersepakat p makan2 tepi pantai walaupun tyme 2 hari raya ,,
jom p Pantai Kelulut Marang, Ganu Kiter

tp ok je ,,ingtkan ak je nk p pntai,,upanya ramai jgk pengunjung ary 2,,,,de yng bhnti sekejap sebelom balik ke tempat keje,,,de pasangan 2 sejoli "berdating" dan macam2 ada,,,,,,

tp tyme ni fmily kami dh berkurangan kerana adik ak yg duk UIA KUANTAN terpaksa dihantar balik awal kerana raya ke 4 die dh mula pekse,, raya ke 3 bapak ak dh hnto die balik ostel...so x cukup la sorg ,,sory dik ye ,,t ang balik kite p pntai lg cyg ;),,hihi..jwb pekse molek ,,good luck,,smoga berjaya ..

walaupun x cukup sorg ahli kuarga,,kami tetap berkonvoi 2 buah kete je.huhu,,maklumlah,,sume da besau,,nk naik kete 9 org 1 kete, jwbnye hancur la kete ,,,so 1 bapak gue drive,,1 lg gue yang drive..walaupun kancil..ak tetap menyayangimu,kau la buah aty ku kancil...legenda jgn jeles ek..,huhu

sebagai kenangan..... ku muatkn secebis gmbo tuk tatapan pengunjung blog ku ,,n yang paling penting tuk tatapan adik ku yang jauh di perantauan ,,muahahahaha,,,


hidangan tgh hari 2



with bro ,,sama2 kelaparan,,hihi

singgang tulang n daging
kerabu magga

kepok lekor khas dari seberang takir,,"wey ang tau x kepok ni sape bg ..kih3..phm2 je la ek ,,klu x tau tepon koi ngeh3"









nyum,,nyum,,nyum

wau adik amar yang sentiasa didalam bonet kete ayahku..supaya senang nak main bila p mane2 pantai,,,yang penting save bajet,,x yah beli acap lg ..bgus muhammad ammar,,.hihi


nostalgia..hehe

ni acara kemuncak,,,abdikan kenangan pada pasir pantai kelulut, maen2 air n kejo cput n ketam pasir ,,wakaka..
tp saat yang paling sedih ialah ,,semua hasil tangkapan kami di kembalikan semula ke pangkuan teman n keluarga mereka,,,
huk huk huk.....:(

reunion SMAM KB SPM batch 2004

reunion??? betul ke reunion ,,huhu,,sebenarnye bukn wt reunion pun ,,cuma nk bincang pasal bila nk adakan reunion yg betul2 n benar :0....

perbincangan ni wt pada hari raya ke 4 2010,,,,,,dlm perbincangan ni ramai yang berpendapat agar reunion yang akan datang diadakan pada hari raya ke 4 @5 pada tahun depan...kepada semua kawan2 sila2 la join reunion 2 6t yek........

perbincangan ni wt kt skolah lamaku SMAMahmudiah,,,dh 6 taun ak x p melawat,,boleh dikatakan 80% perubahan yg dh dilakukan oleh Tuan Pengetua ,,,

ak sempat gk snap bebrapa keping pic sebagai kenangan di sanubariku,,hihi

Selamat hari raya aidil fitri..

sory la ari ni baru ak dpt post pasal salam lebarn ..ak rase x lewat lg tuk ak ucapkan salam lebaran kepada semua muslimin dan muslimat walaupun dimana saja mereka berada,,
Raya taun ni meriah sama seperti taun lepas,,,sbb pe ak ckp cm 2 ,,

sbbnye raya taun ni sama cm taun lepas ,,x menang tangan ak melayan tetamu yg mai ,,nasib ak mmg baik sebab ak bukan anak tunggal,,klu x x tau la ,,hihihi,,,(tp mmg x kn jd pun ank tunggl ,,sbb ak de sibling ,,hihi)

Kami bertungkus lumus melayan tetamu yg hadir,,de yg duk bhgian dapur n de yg duk kt bhgian layan tetamu ,,,salah sorg bhgian tetamu adalah ak ,,penat gile beb,,,sakit kaki ak berdiri lame sgt….nk mkn hidangan raya yg mak ak sedia pun x sempat ,,,,
Raya taun ni ak dapat bnyk gk duit raya…dpt lebih dr rm50..hihi..tp x sebanyk adik2 ak la ,,depa 2 dpt lg banyk ,,,

Disebabkn terlalau sibuk layan tetamu ak x berkesemptan nk amik pic hidangan raya taun ni ,,,yg penting hidangan d pagi raya 2010 adalah nasi minyak special dri mak ak ,,:)…..

Ni ak nk seratakan pic tetamu yang dtg kt umah ak ,,,,

ahlan wasahlan n welcome 2 my house,,(*_*)


***********************************************************************************
persediaan tuk raya ..:)




..genap 30 hari berpuasa ...hari raya pun menjelang.....

selamat hari raya ....

kepada saudara serta saudari ..

setahun hanya sekali ,,

merayakan hari yang mulia ini...

selamat hari rayaaaaaaaa ..............................................



budak yang kuat makn ,,,sepu n sulong,,,




saudara mara vs kwn2 bapak gue


kecik besar tua muda,,semua dtg menziarahi sanak saudara,,,,,,

*********************************************************************************






semua pic ni ,,ak n the geng p beraya umah pak sdare ak,,"pok sok(nama glamour tan sri usop)",,hahaha

***********************************************************************************
setelah semua tetamu balik,,kami pun berkonvaoi p umah tok n tokki ak d kg Alor Limbat,,,
ni gmbo mase duk umah tok ak ,,





************************************************************************************
ni lak pic kt umah ak,,,,dh malam baru sempat amik gmbo ,,cian kt kami ,,bz la kate kn ,,:)

the end,,,,,raya pertama

Kebunku yang indah nian..

8:35 AM Posted by syafiqah 1 comments
Pemandangan yg cntik di sekitar kebun ku yang keluasannye ak x tau ,,,,,ni tyme ramadhan yg lalu ,,aku mak n adik2 ak p kebun amik buah2an tyk bg kt k,ayu n derma kt masjid.. bulan pose kn klu kite derma(buat amal kebajikan)pahalanya akan berlipat kali ganda ,,so ak amalkan lah ..korng pun kena amalkan jugk la ,,sama2 buat bnde baik ,,Allah suka ,,org pun suka ,,;)





Kepada yang x penh tgk pokok salak sila layan pic kt bawah ni,,,tp yg tertukar ngn pokok klapa sawit lak ,,hoho,,










Tyme 2 buah yg masih ada hanyalah buah duku n salak,,so kami hanya amik 2 jenis buah-buahan je la ,,rambutan tyme ni dh hmpir pupus ,,hihi….

ni pokok duku lak ,,hihi