PERIBAHASA MILLENIUM

Sunday, August 2, 2009 7:59 PM Posted by syafiqah

a35cec.jpgpunya susu, a35cfb.jpgdapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita
pun, last last, boss jugak yang dapat nama. Apakan tidak, kat dalam
management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

Melepaskan
a35d0b.jpgdidalam a35d1b.jpg[lift].
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai!
Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Besar nya hamlau!

Seperti
a35d2a.jpgjantan dgn a35d3a.jpgbetina.
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak
a35d4a.jpgaje.



Sepandai-pandai
a35d59.jpgterbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.


Sepandai-pandai
a35d69.jpgmelompat, tak pernah masok ke sukan a35d78.jpgOlimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.


Biar putih
a35d88.jpgjangan kuning a35d98.jpg.
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga,
kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan. Geli-geman di buat nya.


Kalau tidak ader
a35da7.jpgmasakan satu a35db7.jpgboleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...



Seperti
a35dc7.jpgluperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.



Ader
a35dd6.jpgdi sebalik a35de6.jpglain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader
sorang lagi...... kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke....



Peribahasa: Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak......bro!!!!



Sudah jatuh ditimpa
a35df5.jpg<-- Klassik siak!
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.




a35e05..jpgtak mancung, a35e15..jpgpulak yang mancung.
Maknanya: maknernyer . . maknernya................
Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje....

0 Response to "PERIBAHASA MILLENIUM"

Post a Comment