Bahan-bahan
* 1 cekak pegaga – dipotong kecil
* 1 kuntum bunga kantan – hiris halus
* 3 sudu kelapa parut digoreng sehingga perang tanpa minyak
* 1 sudu kecil lada hitam
* 1 biji cili merah – hiris halus
* 2 ulas bawang merah dimayang halus
* 2 biji limau kasturi – diambil jusnya, kulitnya dihiris halus
* segenggam ikan bilis – goreng tanpa minyak
Tumbuk lada hitam, ikan bilis, kelapa goreng dan sedikit garam. Jangan terlalu halus.
Campurkan bahan yang ditumbuk bersama pegaga, kulit limau, jus limau, bunga kantan dan juga cili merah.
Gaul rata dan hidangkan.
bestnye klu de org nk buat n hantr kt ak ,,x sabar nk balik kg nk mkn kerabu mak ,,huhu,,,
January 15, 2011 at 11:57 AM
HMM..cara msk lain skit dr yg mak sye buat..
mak sye letak ikan rebus..:P